VILLKOR OCH FÖRESKRIFTER

Köpvillkor / Allmänna villkor

1. Allmänt

Dessa köpvillkor, allmänna villkor ("Villkoren") gäller endast när du som konsument ("Kunden") gör en beställning via vår e-shop, www.swimnet.se. Avtal ingås då mellan konsument och SWIMNET i Sverige med organisationsnummer 621219-6957.

För att du skall kunna beställa via SWIMNET så måste du ha fyllt 18 är.

SWIMNET förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra i en beställning om tex felaktiga personuppgifter angivits.

SWIMNET strävar efter att all information som står på webbshoppen är korrekt. Vi reserverar oss för eventuella bild- och skrivfel och felaktigt angivna prisuppgifter. Vi förbehåller oss rätten att ändra felaktiga uppgifter.
Om felaktig information skulle ha angivits på hemsidan kommer SWIMNET meddela er om detta och invänta med ett godkännande från er innan orderläggning och skulle du inte godkänna ändringen har du rätt att återkalla din beställning.

Bolagsinformation
SWIMNET
Leksellvägen 9
731 60 Valskog
Telefon: 070-62680056
Mail: swimnet@live.se
V.A.T nr: SE6212196957

2. Ångerrätt

Enligt distansavtalslagen så har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa från och med det datumet som du tar emot varan. Du har rätt att undersöka varan men för att kunna returnera varan måste den vara i oförändrat skick, vilket innebär att tävlingsdräkter och tävlingsbyxor ej får provas för att få åberopa ångerrätt, är tävlingsdräkten/tävlingsbyxan provad så gäller bytesrätt. Du får inte använda varan eller skada den. Varan skickas tillbaka i samma skick som du mottog den i och i sin originalförpackning.
Om ni som kund vill åberopa ångerrätten och returnera varan så ska ni kontakta oss på swimnet@live.se

Från det att ni meddelat oss och vi har kommit överens om att varan skall returneras skall detta göras inom tre arbetsdagar, om inget annat är överenskommet. Ni står för returfrakten och vi löser inte ut eventuella postförskott eller efterkrav.
Du ansvarar för varans skick efter det att du har tagit emot varan samt under hela returfrakten tillbaka till oss, till och med att vi har tagit emot varan. Det är därför viktigt att du skickar tillbaka varan väl emballerad och helst i sitt originalemballage. Tänk på att förpacka varan ordentligt.
När vi mottagit varan så kontrollerar vi att den är oskadd och återbetalning sker så snabbt som möjligt.

Returadress
Swimnet/Göran Neuman
Leksellvägen 9
731 60 Valskog

Outlösta paket
Paketet ligger kvar hos ombudet i 14 dagar, om du inte hämtar ut ditt paket sänds det i retur av fraktbolaget till oss. 
Ett paket som går tillbaka till oss outlöst räknas inte som nyttjande av ångerrätten.

3. Priser

Samtliga priser är angivna i SEK inkl. 25% moms.
SWIMNET säljer och levererar endast inom Sverige. Önskar du leverans till ett annat land vänligen kontakta oss.

4. Leveranstid

3-5 Arbetsdagar.

5. Fraktpriser

Vi har en enhetsfrakt på 69 kronor på alla order upp till 999 kronor. Order över 999 kronor levereras fraktfritt.

6. Retur och reklamation

Om ett paket är skadat vid uthämtning hos ett ombud skall detta anmälas direkt hos ombudet och säkerställas att detta noteras på kvittensen för att en reklamation för transportskada skall gälla.

Felaktig eller skadad vara samt dolda transportskador ber vi dig anmäla till oss inom 7 dagar, bifoga bild och sändningsnummer i ett e-mail till swimnet@live.se 
Vårt mål är att alltid lösa det så att alla känner sig nöjda men skulle en eventuell tvist uppstå vid reklamation så följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

7. Betalningssätt

Klarna
Betalning sker via Klarna - Betala direkt.
För fullständiga villkor hos klarna var vänlig se länk: https://www.klarna.com/se/
När du genomfört din betalning via Klarna så blir du automatiskt kund hos dem och frågor rörande dina betalningar hos Klarna hänvisar vi dig till deras kundservice: https://www.klarna.com/se/kundservice/

Swish

Vid betalning med swish,´slutför ordern och därefter så kommer ett mail med swish numret, efter att kunden erhållit mail så hålls ordern i 48 timmar i väntan på betalning.

Så fort vi ser inbetalningen så skickas ordern.

Bankgiro

Vid betalning med bankgiro, slutför ordern och därefter så kommer ett mail med bankgiro numret, efter att kunden erhållit mail så hålls ordern i 4 dagar i väntan på betalning.

Så fort vi ser inbetalningen så skickas ordern.

8. Återbetalning

Återbetalning vid en retur eller reklamation sker så fort vi mottagit varan samt kontrollerat dess skick. Återbetalningen sker normalt sett via det betalmedel som använts vid beställningen om vi inte kommit överens om något annat.

9. Force Majeure

SWIMNET är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse i detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet ska anses vara bl. a myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, strejk, brand eller översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår också myndigheters beslut, som påverkar marknad och produkter negativt, t ex restriktioner, varningar, försäljningsförbud etc.